СИСТЕМНА КРИЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА: ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Main Article Content

Дмитро Бізонич

Abstract

У статті досліджено кризові явища в житлово-комунальному господарстві з метою ідентифікації цих проблем саме як системної кризи, що може дозволити в подальших дослідженнях обґрунтувати та визначити антикризові заходи в управління та розвитку ЖКГ. Вивчення проблем та систематизація факторів та чинників, що зумовлюють системну кризу в ЖКГ дещо можуть пояснити, чому сучасні методи державного управління, спрямовані на вирішення проблем в сфері ЖКГ, впливають не достатньо ефективно. В статті приділено увагу системній кризі в економіці країни в цілому, зважаючи, що ЖКГ є важливою та системо утворюючою галуззю економіки. На основі аналізу наукових праць визначено основні проблеми в сфері ЖКГ, що формують кризу, систематизовані основні причини цих проблем та фактори впливу. Комплексне дослідження наукової літератури дозволило розглядати кризу в контексті сучасних підходів та концепцій державного управління та антикризового менеджменту. Також було використано наукові дослідження, присвячена аналізу зарубіжного досвіду та можливостям його адаптації в Україні.


Ключові слова: ЖКГ, розвиток ЖКГ, державне управління ЖКГ, системна криза економіки, системна криза ЖКГ, антикризовий менеджмент.

Article Details

How to Cite
Бізонич, Д. (2019). СИСТЕМНА КРИЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА: ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ. EAST JOURNAL OF SECURITY STUDIES, 5(2), 261-274. Retrieved from https://ejss.nuczu.edu.ua/index.php/ejss/article/view/63
Section
All Articles
Author Biography

Дмитро Бізонич

Candidate of technical sciences,

Director of «Etalontechservice» LLC, Kharkiv, Ukraine

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.